Om

Erica Nyström – Yrkesverksam konstnär

En kreativ själ som alltid älskat att skapa. Men passionen för måleriet kom efter en återflytt till min hemstad Boden efter 15 år i Stockholm och Uppsala. Det var i januari 2021 som allting började; Kreativiteten fullständigt exploderade på ett sätt jag aldrig känt tidigare. Konsten är nu en del av mig, som en saknad pusselbit som föll på plats. Jag lever nu ett lugnt liv med närhet till naturen som även är min inspirationskälla i måleriet.

Jag skapar abstrakt eller semi-abstrakt konst med struktur genom en intuitiv process. Naturen är min stora inspirationskälla, men egentligen mer känslobaserat än rent bildligt. Med det menar jag att det är efter att jag vistas i naturens skiftande miljöer som mitt kreativa flow kommer. Just det är det bästa jag vet, att vara inne i en skapar bubbla där alla idéer kommer utan att jag behöver tänka. Jag skapar efter den känsla jag har i kroppen vid tillfället och låter magkänslan styra vad som känns bra eller dåligt under processens gång.

Jag målar med akryl och jag vill förmedla positiva känslor, för dig att må bra av varje dag! Färgvalen blir oftast naturliga och jordnära. Med strukturer för den där extra spännande effekten som lyfter ditt rum till en ny nivå. Uttrycksfullt med en känsla av harmoni och elegans.

Jag hoppas du blir glad av min konst, önskar sprida lite av min positiva energi till någon annan. För rummet och framförallt för dig!

Välkommen!